Početna KANLI - REGULATOR POLNIH ŽLEZDA

KANLI - Regulator polnih žlezda

KANLI KAPSULE - REGULATOR POLNIH ŽLEZDA - TIANSHIMenstrualni ciklus kod žena predstavlja rezultat složene interakcije reproduktivnih hormona, čiji se nivo povećava i smanjuje u različitim periodima ciklusa lunarnog meseca (28 dana).

Mnoge žene prolaze ciklus za ciklusom i ne zapažajući hormonske procese (ne računajući nekoliko dana dok traju krvarenja). Oko trećine žena pati od simptoma vezanih za oscilacije nivoa hormona, posebno tokom poslednjih 7-14 dana ciklusa.

Otprilike kod jedne od deset žena predmenstrualni sindrom (PMS), pojavljuje se skoro svakog meseca.

Sindrom se sreće u nekoliko formi: Psihička rastrojstva (nemir, razdražljivost, nesanica, depresija, poremećaj pamćenja, rasejanost i apatija), želja za slatkišima, povećani apetit, reakcija na šećer (glavobolja, srčana aritmija, iscrpljenost, nesvestica), povećanje težine, otoci ruku i nogu, natečene i bolne dojke, nadimanje stomaka. Neke žene pate od svih ovih simptoma, dok se kod drugih zapažaju samo neke pojedine forme.

Kad se reproduktivni period kod žena završi, u jajnicima se smanjuje proizvodnja ženskih polnih hormona i počinje klimaks. Menstrualni ciklus kod nekih žena postaje teži, a kod nekih lakši, sve je ređi, dok ne prestane – to se stanje naziva menopauza.

U periodu smanjene proizvodnje estrogena neke žene imaju sasvim haotične menstrualne cikluse. Završetak reproduktivnog perioda je praćen emocionalnom nestabilnošću, depresijom, valunzima, povećanom težinom i tečnosti u organizmu.

Mnoge žene pate od bolnih otoka dojki tokom čitavog reproduktivnog perioda. Simptomi se pojačavaju ili slabe u skladu sa ciklusom, a u drugim slučajevima oboljenja kao da ne važe nikakvi zakoni. Kod nekih žena simptomi ostaju stalno.

Mastopatija (cistična hiperplazija grudi) je cistogeneza dojki, izazvana hiperplazijom grozdastog epitela. Pogađa žene koje su prešle četrdesetu, koje pate od poremećaja ciklusa ili steriliteta ili su imale pobačaj. Javljaju se povremeni bolovi u grudima koji se penju i pojačavaju se kod psihičkih poremećaja, pred menstruaciju i koji slabe posle menstruacije. U grudima se palpiraju mnoga otvrdnuća – okrugla, ovalna ili režnjevita, koja zavise od menstrualnog ciklusa i psihičkog stanja.

Fibrocistitis se češće sreće kod žena od 30-50 godina, a ređe posle menopauze. U dojkama se stvaraju ciste i tumori ispunjeni vodom, koji su sve bolniji, povećavaju se i smanjuju u zavisnosti od faza menstrualnog ciklusa.

Kod mlađih žena češće se javljaju tumori guste konzistencije koji se nazivaju fibroadenomi ili mastopatije. Oni po pravilu ne izazivaju naročite bolove, ali ih zbog toga ne treba ignorisati.

Benigni tumori ponekad prelaze u maligne i zato je potrebno obratiti pažnju na svaki tumor dojki. Ne smatrajte da će on proći sam od sebe, već se obratite lekaru.

Fibrozno-cistična mastopatija, endometrioze (tkiva koja oblažu matericu i trbušnu maramicu), fibrom materice (benigni tumori materice koji rastu od mišićnog tkiva) – sva ova oboljenja se razvijaju zbog poremećene ravnoteže ženskih polnih hormona (estrogen preovladava nad progesteronom). Zato podrška jetre omogućuje organizmu da bolje uravnoteži hormone pretvarajući estradiol u jači estrogen, estriol.

Nezamenjive masne kiseline (pre svega gama-linoleinska kiselina) smanjuju bolnu osetljivost grudi u slučaju mastalgije i hronične mastopatije, a takođe umanjuje bol, broj i veličinu cisti u slučaju fibrocistitisa dojki. Delovanje ovih masnih kiselina je vezeno za činjenicu da one predstavljaju prethodnike „korisnih“ eikozanoida koji ublažavaju bol i upalu.

Od biopreparata koji imaju sposobnost da regulišu endokrine procese ženskog polnog sistema, najvažniji je KANLI.

Sastav KANLIJA: Izoflavon soje.

Svojstva Izoflavona soje (prirodna lekovita komponenta koja je izdvojena iz soje):

 1. Sprečava i suzbija maligna oboljenja,
 2. Izoflavon soje inhibira enzime koji su potrebni za razvoj ćelija tumora: Protein tirozinkinazu (TDK), ribozomkinazu, DNK topološku izomerazu, a takođe zaustavalja hiperplazuju (urastanje) krvnih sudova kroz tumor. Samim tim preparat je efikasan kod zaustavljanja onkoloških procesa,
 3. Klinička istraživanja su pokazala da što je viši nivo estrogena u organizmu žene, to je veći rizik od raka dojki. Molekularna struktura izoflavona soje je slična strukturi estrogena i zato on može konkurentno da se vezuje u tkivima za receptore estrogena zbog čega se primetno smanjuje verovatnoća za nastanak raka dojke,
 4. Sprečavanje i lečenje osteoporoze: Izoflavon soje pomaže jačanju koštanog tkiva (on će biti efikasniji ako se primenjuje zajedno s biokalcijumom Tianshi),
 5. Prevencija ateroskleroze i kardiovaskularnih oboljenja: Izoflavon soje inhibira oksidaciju holesterola LDL, inhibira procese aterogeneze i smanjuje agregaciju trombocita,
 6. Pretvara se u organizmu u fitoestrogen, što je veoma važno za zdravlje žene u slučajevima kada je nivo estrogena visok i kada on naglo pada. Prva situacija nastaje obično u srednjim godinama i pomaže razvoju mastopatije, raka dojke i fibroma. Ima sličnu molekularnu strukturu kao i estrogen, izoflavon soje se konkurentno vezuje u tkivima za receptore estrogena, usled čega se estrogen intenzivno izlučuje iz organizma, normalizuje se njegova sekrecija od strane jajnika, pa samim tim smanjuje verovatnoća od razvoja bolesti.

Druga situacija nastaje posle četrdesete godine, kada se smanjuje proizvodnja hormona u jajnicima. To dovodi do razvoja klimakteričnih simptoma, nervnih rastrojstava, fiziološke starosti i osteoporoze.

Izoflavon soje, pošto je prirodnog porekla, bez uzgrednih dejstava, za razliku od hormonskih kontraceptivnih sredstava, dobro dopunjuje nedostatak estrogena u organizmu žene, i posebno pomaže smanjivanju tamnjenja kože. Kod Japanki i Kineskinja praktično nema simptoma klimaksa, pošto one dnevno konzumiraju 80-100 g proizvoda od soje.

 1. Smanjuje nivo glukoze u krvi.
 2. Normalizuje funkciju jetre i bubrega.
 3. Stimuliše spermatogenezu, obnavlja ćelijsko-tkivnu strukturu i funkciju testisa i prostate kod muškaraca.

 

Indikacije:

 • Poremećaji menstrualnog ciklusa, policistični jajnici, posle odstranjivanja materice i jajnika, kašnjenje polnog razvoja, bolne menstruacije,
 • Hormonski sterilitet,
 • Prevencija i lečenje muškog steriliteta, naročito ako je izazvan infekcijama i negativnim delovanjem hemijskih faktora,
 • Adenom prostate,
 • Osteoporoza,
 • Oboljenja sistema organa za varenje i jetre, uključujući i cirozu jetre,
 • Oboljenja bubrega,
 • Gojaznost,
 • Oboljenja kardiovaskularnog sistema, varikozno proširenje vena, tromboflebitis.

Kontraindikacije: Smanjena funkcija štitaste žlezde.

Način primene: Po 1 kapsulu 1-2 puta dnevno 30 min. pre jela popiti sa 0,5-1 čašom mlake vode. Kod ginekoloških oboljenja najbolji efekat će se postići ako se preparat uzima samo u prvoj fazi menstrualnog ciklusa po 1 kapsula 2 puta dnevno, žene piju dve nedelje, a zatim prave pauzu, a muškarci neprekidno.

Pakovanje: 60 kapsula.

Tijanši

VREME JE ZA T I J A N Š I

TIJANŠI PROIZVODI SU FAVORITI

ZNANJE JE MOĆ – INFORMIŠITE SE

VREME JE ZA KINESKU TRADICIONALNU MEDICINU I TIJANŠI DODATKE ISHRANI

TIENS PROIZVODI
Social Counter
Statistics
Trenutno prisutnih na sajtu imamo: 29 posetioca 
Broj pregleda članaka: