Početna OZONATOR

OZONATOR SA AKTIVNIM KISEONIKOM

Dizajniran na bazi znanja iz mikrobiologije, elektronike i proizvodnje, Prečišćivač za voće i povrće uspešno unosi jedinstvene funkcije ozona (O3) u moderan svakodnevni život. Pored funkcija sterilizacije i dekontaminacije, antiseptičnog dejstva i obezbeđivanja svežine, uklanjanja pesticida sa voća i povrća, on efikasno uklanja rasprostanjene probleme zagađenog vazduha i širenja bakterija u prostorima gde provodimo najviše vremena, našim kućama i kancelarijama. Prečišćivač je neophodan aparat u poboljšanju kvaliteta življenja modernih porodica i uslova rada na radnom mestu.

OZONATOR II GENERACIJE

- Ekran koji prikazuje vreme: Na ovom ekranu se ispisuje vreme koje ste izabrali, koje može biti u opsegu od 0 – 40 minuta.
- Signalna lampica (koja pokazuje da li je aparat uključen u struju): Signalna lampica postaje crvena kada se aparat uključi u struju.
- Signalna lampica (koja pokazuje da li je aparat u upotrebi): Signalna lampica će postati zelena kada aparat počne sa radom.
- Dugmad za podešavanje vremena: Vreme rada aparata se može podesiti pomoću dugmadi za podešavanje vremena, i podešavanje vremena možete ubrzati ukoliko držite dugme pritisnutim duži period. Vreme možete podesiti u opsegu od 0-40 minuta.
- Otvor za ozon: Izlazna snaga ozona – 150mg/h±20%.
1. Uklanjanje pesticida sa voća i povrća, sterilizacija, održavanje svežine namirnica
Nakon što uključite aparat u struju, stavite voće i povrće u posudu (maksimalno 5 kilograma), zatim stavite kamen na dno posude, i napunite posudu vodom. Tretirajte namirnice u trajanju od 3 do 10 minuta, i uklonite sve ostatke pesticida sa voća i povrća. Na ovaj način se izbegava pregrevanje vode, i voće i povrće se čiste direktno, čime se čuva nutritivna vrednost namirnica.
2. Čišćenje mesa
Nakon što uključite aparat u struju, stavite meso u posudu (najviše 5 kilograma). Zatim stavite kamen na dno posude i napunite posudu vodom. Kada aparat radi od 10 do 20 minuta, efikasno uklanja bakterije u mesu i produžava mu svežinu.
3. Čišćenje kuhinjskog posuđa, peškira, odeće, itd. 
Stavite stvari koje želite da očistite i kamen za ozoniranje, na dno posude u koju ste sipali vodu. Nakon što ste pustili aparat da radi od 10 do 20 minuta, dodajte kapljicu detredženta kako bi uklonili sve mikroorganizme i očistili predmete koje ste želeli. Nakon tretmana predmeti će biti kao novi.
4. Sterilizacija kože 
Bezbedno je i čisto da perete ruke ozoniranom vodom. Pranje kože koja je zahvaćena gljivicama ozoniranom vodom, može da dovede do veoma dobrih rezultata.
5. Prečišćavanje vazduha 
6. Uništavanje bakterija, podizanje količine kiseonika u akvarijumu

 

Korišćenje aktivnog kiseonika

Aktivni kiseonik ima mnogo funkcija: jak sterilizator, uklanja neprijatne i čudne mirise, održava svežinu, ublažava boje, sprečava pojavu buđi, štiti od moljaca, služi za negu kose, za fizikalnu terapiju, za očuvanje zdravlja i prevenciju radiacije, koristi se za pročišćavanje atmosfere i vode, za razgrađivanje pesticida sa  prejakim dejstvom. U širokoj je upotrebi u poljoprivredi, industriji i svakodnevnom životu u Evropi, SAD i Japanu. Zabeleženi su značajni rezultati u razgrađivanju pesticida i hemijiskih đubriva (poput organskog fosfora, herbicida i DDT-a) zaostalog na biljkama. Sterilizator sa aktivnim kiseonikom je popularan u Evropi, SAD i Japanu i postaje deo svakodnevnice.

 

Postupak za primenu

- Povežite vent-pumpu, napunjenu kamenčićima koji prave mehuriće, sa ventilacionim otvorom i stavite je na dno posude sa vodom koju ćete koristiti za čišćenje.

- Povežite cev na ventilacioni    otvor aparata.

- Uključite u struju, i kada se upali crvena lampica, aparat je spreman za upotrebu. Uključite tajmer u smeru kazaljke na satu kada se uključi zelena lampica koja označava da aparat radi. Označite vreme koje vam je potrebno pomoću strelice na tajmeru.

- Kada vreme istekne, tajmer će pokazivati ka OFF i zelena lampica će se ugasiti, pokazujući da je aparat automatski prestao da radi. Ako želite da isključite aparat, možete dugme tajmera sami da okrenete u smeru suprotnom od skazaljke na satu, dok strelica ne stogne na OFF.

 

Metode pročišćavanja vazduha

Oblasti u kojima se koristi

Dejstvo

Vreme

Dnevna soba, spavaća soba, učionica itd.

Odstranjuje neprijatne mirise, dim, prašinu, buđ u mrtvom uglu, razgrađuje škodljive supstance, ubija grinje i održava prostoriju čistom

10 minuta

U renoviranoj prostoriji, da otkloni otrovne gasove

Razgrađuje toksične gasove koji isparavaju iz novog nameštaja, novih ukrasa i iz zidova i otklanja metil benzen, kome je poterbno 3 godine da potpuno ispari.

10 minuta

U kuhinji, da bi uklonio neprijatan miris ribe

Efikasno otklanja ili ublažava dim u kuhinji, neprijatan miris ribe, miris insekticida, ustajali miris u garaži ili podrumu.

10 minuta

U frižideru, da bi zamirisao i održavao svežinu

Uklanja neprijatne  mirise u frižideru, čuva svežinu u plakarima, steriliše i uklanja neprijatne mirise za kratko vreme.

10 minuta

U ormanima, da zamiriše i štiti od vlage i ustajalog mirisa

Aktivni kiseonik sa lakoćom steriliše i osvežava u prelaznom periodu, kada se vlaga i neprijatan miris pojave u ormanima, i ubija grinje.

10 minuta

U ormaru za cipele, uklanja neprijatne mirise

Sterilizuje sportsku i kožnu obuću, papuče i čarape, pomoću aktivnog kiseonika eliminisaće neprijatan miris i sprečiti stvaranje gljivica.

10 minuta

Sterilizacija novčića ili igračaka

Zapečaćenu kutiju sa novčićima ili igračkama napunite aktivnim kiseonikom.

10 minuta

Očistite tegle i vreće sa pirinčem

Stavljanjem vent-prskalice u pirinač, uklonićete miris buđi, zaštititi ga od grinja i produžiti period skladištenja, jer, pirinač i proso izgube svoj i poprime čudan miris nakon dugog stajanja.

5-10 minuta

Povećava količinu kiseonika u vazduhu

Aktivni kiseonik steriliše i prečišćava vazduh i povećava nivi kiseonika bez dodatnog zagađenja. Dovoljna količina kiseonika će  usporiti razvoj tumora, jer, normalne ćelije žive od kiseonika (aerofilne), a kancerogene od etera (anaerofilne)

10 minuta

Sterilliše prostorije u kojima su kućni ljubimci

Koristi se za prevenciju patogena i eliminaciju neprijatnih mirisa, kao kada se psi ili mačke kupaju.

10 minuta

Otklanja vonj u toaletu

Efektno ublažava i eliminiše iritantan vonj u toaletu.

10 minuta

 

Pročišćavanje vode

Oblasti u kojima se koristi

Dejstvo

Vreme

Nega kose i kupanje

Kupanje oksidiranom vodom uklanja mrtve ćelije, dubinski čisti, pospešuje disanje kože, povećava mikrocirkulaciju i olakšava zamor kože.

10-20 minuta

Sterilisanje rana

Čišćenjem rana aktivnim kiseonikom postiže se dobra sterilizacija i brže zaceljenje.

10 minuta

Prevencija kožnih bolesti

Efektno ubija gljivice, sprečava zarazu stopala, a pranje nogu u vodi sa aktivnim kiseonikom brzo odmara stopala.

15 minuta

Lečenje veneričnih bolesti i ginekoloških problema.

Ispiranje vodom sa aktivnim kiseonikom sprečava pojavu  venerične bolesti

15 minuta

Steriliše odeću, uklanja neprijatne mirise i izbeljuje

Voda sa aktivnim kiseonikom može da ukloni prljavštinu sa odeće, štedi prašak i vodu, steriliše i sprečava zarazu koja se prenosi kroz vodu, ne ostavlja tragove deterdženta koji iritira kožu, na odeći. Efektno rastvara prljavštinu sa čarapa, koje smrde i teško se peru.

20 minuta

Koristi se za sterilizaciju, povećavanje nivoa kiseonika i prevenciju zaraze u akvarijumu

Ako se vodi doda aktivni kiseonik, on će ne samo uništiti bakterije, teške metalnejone, razne organske supstance, već će povećati koncentraciju kiseonika u vodi i poboljšati vitalnost i metabolizam riba. Pošto postoje razne vrste riba, sa različitim stepenom prilagodljivosti, testirajte ih pre nego što odredite period recikliranja (jednom ili dva puta dnevno).

5-10 minuta   (u zavisnosti od količine vode)

Sađenje cveća

Navodnjavaje cveća aktivnim kiseonikom će učiniti da ono bolje raste, da ima duži period cvetanja, veću bujnost i lepotu.

5 minuta

Obrada jakog alkohola

Sipajte alkohol u posudu, poklopite i ventilirajte aktivnim kiseonikom, ovo će ukloniti ljuti miris jakog alkohola, a  zadržati sav alkohol, njegovu boju i miris.

10 minuta

Briga o zdravlju

Dobro bi bilo prati ruke vodom sa aktivnim kiseonikom pre jela i nakon nužde. Aktivni kiseonik čini kožu glatkom i telo vitkim nakon duže upotrebe. Redovno pranje ruku aktivnim kiseonikom sprečava pojavu osipa i zaraze kod ljudi koji rade sa novcem.

5 minuta

Prečistite vodu za piće i sami napravite mineralnu.

Aktivni kiseonik ubija bakterije u vodi, uklanja hlor i miris, oksidiše jone teških metala, rastvara različite substance i povećava količinu kiseonika, čuva korisne minerale i mikroelemente, čineći vodu ukusnom, neškodljivom i hranljivom

10-15 minuta

(10 kg)

Sterilisanje i konzerviranje biljaka

Aktivni kiseonik, ne samo da efektno razgrađuje pesticide koji su se zadržali na listovima, već ubija i bakterije i neutrališe organske supstance, čineči povrće čistijim, neškodljivim za jelo i može se čuvati 3 puta duže ako se ostavi u zapečaćenoj posudi sa aktivnim kiseonikom.

10-20 minuta

Sterilisanje salate i kuvanih kobasica

Stavite hranu u kontejner i zapečatite je. Nakon toga ventilirajte ozonom. Na ovaj način, hrana je pripremljena bez pranja u vodi.

5-10 minuta

Kuvanje

Pranje pirinča aktivnim kiseonikom će ukloniti buđ i čudan miris. Kuvani pirinač će biti ukusniji i prijatniji.

10 minuta

Pripremanje ribe, rakova i mesa

Ispiranje u vodi sa aktivnim kiseonikom će ubiti bakterije, sprečiti katabolizam i učiniti da meso ima dobar ukus i svež miris. Voce i povrce oslobaca pesticida, dok iz mesa odstranjuje hormone i antibiotike.

5-10 minuta

Sterilisanje sudova, pribora za čaj i flaša za mleka

Sterilisanje opranih noževa, viljuški, činija, štapića, šoljica i flašica za bebe, aktivnim kiseonikom sprečiće pojavu zaraznih bolesti.

10 minuta

Oralna higijena

Pranje zuba i ispiranje grla, ujutro i uveče, vodom sa aktivnim kiseonikom ukloniće zadah i sprečiti stvaranje čireva u usnoj duplji.

5 minuta

 

 

Način korišćenja za sterilizaciju vode za kupanje:

- Poželjna temperatura vode je od 37- 40°C;

- Nivo vode bi trebalo da bude ispod nivoa srca;

- Koristi se 20 – 30 minuta;

- Preporučljivo je popiti čašu tople vode pre ili za vreme kupanja;

- Može se koristiti u kadi ili lavoru.

 

Uputstvo za upotrebu

- Podignite telo aparata iznad nivoa vode da bi ste sprečili protok iz cevi kada se koristi za prečišćavanje vode;

- Ako se vent-cev savije, isperite je u toploj vodi 1-2 minuta i ispraviće se;

- Dešava se da, nakon duge upotrebe, cevi postanu bele ili žute, ali se i dalje mogu koristiti;

- Najbolje bi bilo da kamenčiće stavite duboko u vodu;

- Nemojte rastavljati mašinu bez ovlašćenja;

- Izbegavajte čišćenje i pripremanje hrane u aluminijumskim posudama.

 

Univerzalne tehničke informacije o proizvodima nalaze se u ovom priručniku.

Ukoliko korisnici imaju neke posebne želje, molimo, kontaktirajte predstavnika Firme.

Pročitajte priručnik pažljivo da bi ste obogatili svoje znanje o očuvanju zdravlja i da bi ste pravilno koristili i ostale proizvode ove kompanije.

 

Ekološki proizvodi za sterilizaciju i dezinfekciju

 

 

Ovi proizvodi koriste funkcije ozona da bi poboljšali životne uslove i sačuvali zdravlje čoveka. Ozon (O3) je svetlo-plavi gas svežeg mirisa;  20-30 km iznad zemlje nalazi se tanak ozonski omotač koji absorbuje štetno zračenje sunca i čuva zdravlje svih živih bića na Zemlji.  Naučnici su vršili mnogo istraživanja ozona i otkrili da je ozon jak oksidant, da ima funkciju pročišćavanja vazduha, da poboljšava kvalitet vode, dezinfikuje, da uklanja neprijatne mirise, održava svežinu itd.

 

Funkcije »pomoćnika za zdrav život«

Osam funkcija ozonskog kupanja  proizvoda za za sterilizaciju i dezinfekciju vode ozonom:

  1. Povećava nivo kiseonika u krvotoku, razbistri i razbudi mozak, poboljšava rad srca i pluća;
  2. Povećava energiju (ATP);
  3. Ubrzava metabolizam, snižava šećer u krvi, masnoće i reguliše težinu;
  4. Pospešuje obnavljanje ćelija, ubrzava zarastanje rana i poboljšava imunitet i ubrzava oporavak kod raznih kožnih oboljenja i čireva;
  5. Reguliše nervne funkcije, širenje krvnih sudova, snižava krvni pritisak i sprečava zatvor;
  6. Ublažava bol i svrab;
  7. Koristi se za negu kose, kao antirid, uklanja steračke pege, mrlje i pigmentaciju;
  8. Preventivno deluje na pojavu raznih zaraznih i hroničnih bolesti.

Funkcije višenamenskog uređaja za kupanje

Funkcija pročišćavanja vazduha: ozon brzo odstranjuje neprijatne mirise iz vazduha kao što su miris duvana i vina, miris ribe, miris truleži i smrad i održava vazduh čistim i svežim.

Funkcija pročišćavanja vode: ozon rastvoren u vodi oksidiše teške metale, eliminiše sulfide i pesticide - hemijiska đubriva iz vode i tako je pročišćava.

Funkcija sterilizacije: ozon je vrsta rasprostranjenog, visoko efikasnog i brzog agensa za sterilizaciju. Rezultati sterilizacije ozonom su jači nego kod formaldehida, 6 003 000 puta je brži sterilizator od hlora i može da ubije bakterije u nekoliko sekundi. Ako gustina živog kiseonika dostigne kritičnu vrednost: uraditi sterilizaciju u kratkom vremenskom periodu.

Funkcija dezinfekcije: ozon razgrađuje pesticide i hemijiska đubriva kao što su organski fosfor, herbicidi i hlor koji se zadržavaju na  voću i povrću, a u isto vreme uništava hormone i antibiotike zaostale u hrani. Ozon, takođe,  oksidira sa štetnim gasovima poput monoksida (CO), azot-oksidom (NO), vodonik sulfidom (H2S), usled čega oni prestaju da budu otrovni.

Funkcija agena protiv ustajalosti: ozon oksidira etan koji oslobađaju voće i povrće u vreme skladištenja, takođe uništava buđ i mikrozome; svi navedeni gasovi i bakterije čine da voće i povrće sazrevaju i pokvare se. Ozon zaustavlja hemijiske procese u voću i povrću, usporava sazrevanje, čime postiže da ono ostane sveže. Ozon produžava period čuvanja 3 – 10 puta.

 

Zdravstvene funkcije

Respiratorni sistem: poboljšava rad pluća, ako se udahne određena količina aniona, nakon 30 minuta, kiseonik koji su pluća absorbovala se može povećati za 20%, a zatim se izbacuje 14,5% više ugljen dioksida (CO2).

Kardiovaskularni sistem: reguliše krvni pritisak, poboljšava rad srčanog mišića i povećava ishranu srčanog mišića i širenje kapilara čime podiže temperaturu kože.

Nervni sistem: podiže raspoloženje, poboljšava san,  i ima smirujuće i analgetsko dejstvo.

Metabolizam: aktivira različite enzime u telu. Absorbivani anioni snižavaju nivo šećera i kalijuma u krvi i holesterol, povećava nivo kalcijuma u krvi, količinu urina i azot i kreatinin u urinu, ubrzava razvoj skeleta, sprečava skorbut, rahitis i bolesti vezane za nedostatak Vit. E.

Krv: povećava broj belih i crvenih krvnih zrnaca, krvnih pločica i hemoglobin, povećava pH vrednost i skraćuje period zgrušavanja.

Imunitet: poboljšava reakcije organizma, aktivira retikularni sistem i poboljšava antivirusne reakcije.

Prevencija problema sa disajnim  putevima: prevenira bolesti kao što su hronični rhinitis, nesanica, migrena, povišeni krvni pritisak, neregularni ciklusi, neurodermitis, trauma, opekotine itd.Anioni, takođe, stimulišu endokrin, potpomažu izlučivanje želudačnih sokova i povećavaju apetit.

Tijanši

VREME JE ZA T I J A N Š I

TIJANŠI PROIZVODI SU FAVORITI

ZNANJE JE MOĆ – INFORMIŠITE SE

VREME JE ZA KINESKU TRADICIONALNU MEDICINU I TIJANŠI DODATKE ISHRANI