Početna DVOSTRUKA CELULOZA

DVOJNA CELULOZA

DVOSTRUKA CELULOZA - TIANSHI

DVOSTRUKA CELULOZA regeneriše strukturu resica tankog creva, poboljšava motoriku creva, slezine i želuca, pomaže varenju.

Delovanje: Pomaže varenju, reguliše zadržavanje hrane, resorbuje zadržano i pokreće krv.

 

Povećanim obimom konzumiranja hrane sa mnogo masnoća i saharoze uvećao se broj gojaznih ljudi, sa dijabetesom, sklerozom krvnih sudova, koronarnim oboljenjima i malignitetima čak i kod dece. Jedan od najvažnijih uzroka je to što u hrani nema dovoljno dijetetske celuloze za normalni proces biološke razmene materija.

Dijetetska celuloza u stanju je da spreči maligne tumore kolona i zatvor. Vodorastvorljiva dijetetska celuloza se razlaže i pretvara u hranljivu sredinu za crevne bakterije, pomaže razmnožavanju korisnih bakterija i izbacivanju fekalne mase, ubrzava proces pražnjenja, pomaže stolici i smanjenju pritiska unutar creva. Služi za prevenciju crevne divertikuloze i zatvora, kao i hemoroida i proširenja varikoznih vena donjih ekstremiteta usled dugih zatvora.

Skraćuje vreme kontakta toksičnih materija sa omotačem creva, pa prema tome sprečava nastanak malignog tumora kolona.

Dijetetska celuloza pomaže metabolizmu masti i lipoproteina u krvi. Ublažava srčana oboljenja koja su posledica skleroze koronarnih sudova. Skraćuje vreme prolaska masnoća kroz creva, apsorbuje žučnu kiselinu, umanjuje holesterol i trigliceride nastalih u procesu varenje. Celuloza pomaže promenu bioloških funkcija ćelija tankog creva i sekretorne funkcije enzima varenja i pomaže u sprečavanju i lečenju ateroskleroze i koronarnih oboljenja.

Celuloza smanjuje potrebu za insulinom, pa samim tim pomaže regulaciji šećera u krvi kod dijabetičara.

Celuloza pruža osećaj sitosti, smanjuje potrebu za hranom, sprečava pojavu gojaznosti, smanjuje ponovno apsorbovanje žučnog soka, sprečava pojavu holelitijaze, smanjuje mogućnost nastanka raka dojke kod žena. Konzumiranje dijetetske celuloze s hranom u izvesnoj meri može da ublaži oboljenja kao što su: ventralna kila, apendicitis, proširenje varikoznih vena, kamen u bubregu i mokraćnoj bešici, čir na dvanaestopalačnom crevu, hemoroide, Kronovu bolest, čir na kolonu.

Sastav: kukuruzna vlakna nerastvorljiva u vodi, vlakna rastvorljiva u vodi (poliglukoza), plodovi i listovi gloga u prahu, magnezijum-stearat.

Celulozna vlakna nerastvorljiva u vodi čiste deo između resica tankog creva i brazda, nabora na debelom crevu. Rastresaju fekalnu masu i poboljšavaju peristaltiku creva.

Nalaze se u pšeničnim i kukuruznim mekinjama, celeru, kori od voća i korenastnog povrća.

Celulozna vlakna rastvorljiva u vodi usporavaju apsorpciju šećera iz sistema za varenje, smanjuju nivo holesterola i triglicerida u krvi. Čiste međućelijski prostor, vrše limfnu drenažu i regulišu znojenje.

Plodovi i listovi gloga u prahu - Osnovni sastav: Flavonoidi, saponini, trioterpeni, glikozidi, sorbit, organske kiseline, vitamini C, K, E, karoten, holin, mikroelementi (magnezijum, bakar, cink, molibden, hrom, aluminijum, selen, nikl, jod, bor), makroelementi (kalcijum, kalijum, gvožđe, mangan).

Indikacije za primenu: Oboljenja sistema organa za varenje, hronični gastritis, kolitis, atonični zatvor, oboljenja jetre i žučnih puteva, hepatitis, holecistitis, kamen u urinarnom traktu, pankreatitis, bubrežna kolika, reumatizam, hiperfiunkcije štitaste žlezde, hiperholesterineminja, bolesti kardiovaskularnog sistema, oboljenja gornjih respiratornih puteva, epilepsija, nesanica, poremećaji menstrualnog ciklusa, klimaks, bolesti nervnog sistema, neuroze, glavobolja.

Mehanizam delovanja:

 1. Zid tankog creva sastoji se od resica koje obrazuju veliku apsorpcionu površinu odakle hranljive materije dospevaju u krvotok. One mogu da se zaprljaju, da ih začepi sluz i ostaci hrane, što dovodi do poremećaja varenja, kao i zatvora. Celuloza na prirodan način poboljšava čišćenje creva, deluje na jačanje crevnih tkiva i jača peristaltiku, pomaže da se oslobodimo starih toksičnih zagađenja i sluzi, pa samim tim poboljšava usvajanje hranljivih materija i vode.
 2. Spoj nerastvorljive celuloze (kukuruzna vlakna) i rastvorljive celuloze (glog) u preparatu pomaže obezbeđivanju najpotpunijeg mehaničkog čišćenja sluzokože sistema organa za varenje i njegovom aktivnijem radu.
 3. Celuloza gloga razlaže se i pretvara u hranljivu sredinu za korisne crevne bakterije, ubrzava proces pražnjenja.
 4. Pretvaranjem crevnih bakterija u materije koje sprečavaju rak debelog creva, celuloza slabi dejstvo kancerogenih materija i drugih toksičnih materija sadržanih u hrani i ubrzava njihovo izlučivanje iz organizma.
 5. Redovno konzumiranje celuloze usporava proces apsorbovanja šećera iz probavnog trakta i maksimalnim izlučivanjem holesterola iz organizma, postiže se optimalna kontrola nivoa šećera, holesterola i triglicerida u krvi.
 6. Regeneriše normalnu crevnu mikrofloru.
 7. Stvara osećaj sitosti i sprečava gojaznost.
 8. Skraćuje vreme prolaska fekalija kroz creva, smanjuje rastvaranje i apsorbovanje masnoća, što preventivno deluje kod ateroskleroze krvnih sudova velikog mozga, ishemijske bolesti srca i drugih koronarnih oboljenja.
 9. Smanjuje potrebu tkiva za insulinom, pomažući regulisanje nivoa šećera u krvi.
 10. Celuloza izlučuje toksične materije iz creva i samim tim sprečava nastanak raka.

Delovanje na organizam:

Celulozna vlakna se ne razlažu u potpunosti delovanjem sokova za varenje. Ona su u stanju da bubre i da upijaju tečnost, pa time blagotvorno utiču na najvažnije funkcije varenja.

Dvostruka celuloza je bioenergetska „četka“ koja čisti nagomilanu energetsku „nečistoću“ u organizmu. Preparat se preporučuje u slučajevima jakog zagađenja, zatrovanosti organizma grubim energijama u nagomilanoj stolici, kod osoba koje pate od zatvora i gojaznosti. „Jin“ energija preparata lako savladava energiju koja se zadržava, izbacujući je iz organizma.

Otvarajući kanale, preparat omogućava cirkulaciju energije i opšte ozdravljenje organizma, otklanjajući na taj način energetske zastoje.

Primenjuje se kod:

 • Hroničnih zatvora, nepotpunog pražnjenja creva, hemoroida, fisura u predelu analnog otvora,
 • Varikoznog proširenja vena, tromboflebitisa, trofičnih čireva u donjim ekstremitetima,
 • Disbakterioze, uključujući i disbakteriozu posle terapije antibioticima, kolitisa,
 • Holecistisa – kao sredstvo za prevenciju stvaranja kamena,
 • Dijabetesa melitusa, uključujući i insulin zavisni,
 • Ateroskleroze krvnih sudova, ishemijske bolesti srca, hipertenzije,
 • Glavobolje, koja nastaje zbog poremećene funkcije creva i endoitoksikacije crevnim otrovima,
 • Gojaznosti i drugih oblika metabolizma masti, u cilju korigovanja telesne težine,
 • Prevencije i korekcije disfunkcije jajnika, predmenstrualnog sindroma, klimaksa,
 • Kronove bolesti, gastroezofagealnog refluksa,
 • Mastopatije, fibroma materice, adenoma prostate,
 • Detoksikacije, kod trovanja otrovima, uključujući i tehnološke.

Način primene: Sažvakati, obavezno popiti sa 1 čašom vode, tokom dana popiti najmanje 2 litra tečnosti.

Doziranje: Početi sa 1 tabletom 2 puta dnevno, zatim postepeno povećavati dozu na 3 tablete 2 puta dnevno (vreme aktivnosti kanala debelog creva od 5 do 7 časova, kanala tankog creva od 13 do 15 časova, kanala trostrukog grejača od 21 do 23 časa). Tablete možete da izmrvite i prelijete sa 200 ml mlake vode, ostavite da odstoji 5 minuta i onda popijete.

Optimalna količina po 3 tablete dva puta dnevno u 7 h i 21 h, piti sa čašom mlake vode, uzimati tokom dana najmanje 1,5-2 litra tečnosti. Ukoliko se ne poštuje režim unošenja tečnosti može da dođe do stomačnih bolova i zatvora.

Trajanje programa: 2-3 nedelje.

Pakovanje: 70 tableta.

Tijanši

VREME JE ZA T I J A N Š I

TIJANŠI PROIZVODI SU FAVORITI

ZNANJE JE MOĆ – INFORMIŠITE SE

VREME JE ZA KINESKU TRADICIONALNU MEDICINU I TIJANŠI DODATKE ISHRANI